Köpstopp för hälsan 2012

Vi ska genomföra vår variant av köpstopp under 2012. Målen med detta är flera,att spara ihop en ordentlig buffert på banken, att betala av några krediter som vi dragit på oss under hösten av olika anledningar samt att renovera vårt hus. Husrenoveringen är dels för att det behövs, men även för att kunna göra en ny värdering. Och med den förhoppningsvis få bort topplånet.

Vi kommer även passa på att rensa och röja i alla skrymslen och vrår. Samtidigt som vi ska bygga upp vettig förvaring i vårt gamla och lite opraktiska men ack så charmiga gamla hus. Det kommer bli en hel del kläder och saker utlagt på blocket, slängt och skänkt till välgörenhet. Minst en loppis kommer vi vara med på. Men det kan bli fler, då hela familjen tycker att det är mysigt. Det ska bli skönt att rensa ut saker som bara tar plats, och energi!!!

Lånad bild

Jag ska tjuvstarta idag i garderoberna, maken har smugit ner och börjat röja i källaren. För att alla ska ha en vettig tillvaro under köpstoppet har vi gjort listor med vad alla behöver i klädväg. (det är viktigt för mig att alla är fina och känner sig bekväma) Så dagens garderobsröjning innebär bortrensning av allt för smått, slitet eller fläckigt. Även kläderna i min garderob har krymt... Hmmm... Men det blir även en inventering i vad alla har, och vad vi behöver komplettera med. Sedan inbillar jag mig att det blir lättare att hålla koll. Då vet jag att kasserar jag två par av sonens byxor så skall två nya inhandlas. Nu shoppar vi lite på måfå, när vi är i affärer...(dvs det blir lätt lite för mycket... för det är ju så kul med kläder och även inredningsprylar...)

Anledningen till detta beslut är att jag under hösten fått diagnosen paniksyndrom. Något som jag nu vet att jag levt med under många år, men som blev värre pga stressig arbetssituation, svår sjukdom hos en mycket nära person, och allt annat som stressar i en trebarnsfamilj. Jag har valt att inte äta medicin utan "behandlas" med medicinsk yoga och kbt. Något som jag från början slog bort med hokuspokus och bara flum. Men faktum är att jag nu efter några månaders intensivt yogande och samtal med kunniga personer på vårdcentralen, mår bättre än på flera år.

Långt ifrån symtomfri, men ändå på god väg att ta tillbaka det liv jag vill leva. Så att rensa rent fysiskt i hemmet känns som en del i att må bra igen. Då jag normalt är en otroligt strukturerad mamma, som vill ha ordning och reda. Det är ovant för mig att urväxt ligger kvar i skåp och lådor, och i högar i källaren osv. Jag har inte bara samlat på mig kläder och saker under den här perioden, utan även 15 fluffiga kilon har smugit sig på mig som gör att jag inte trivs i min kropp just nu. Så jag ska fortsätta jobba med hälsan genom sund kost, motion, YOGA(såklart) och att utmana mig till att göra saker som jag upplever jobbiga idag. Sådant som jag egentligen tycker är roligt har vuxit till omöjliga projekt att genomföra.(skumt men det funkar så) Därför kommer vi göra mycket aktiviteter trots köpstoppet, då detta är något som jag anser att jag måste utsätta mig för och barnen förtjänar att få uppleva i lika stor utsträckning som innan. Så badhus, djurparker och lek & busland kommer besökas och tas med i budgeten!

Då detta är en utlämnande blogg om både hälsa och ekonomi så kommer den vara anonym. Men välkommen att följa oss och skriv gärna någon kommentar ibland.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0