Sorgligt

Sista lilla hoppet om att få vara kvar på jobbet efter nyår försvann i måndags. Vid ett extra personalmöte informerades vi om att 3,5 tjänst varslas. :-( Blä för denna lågkonjunktur!!! Jag är så ledsen att få sluta, då jag trivs så bra. Både med kollegor och branschen.

Men, men det är inte något jag kan påverka. Det känns mycket värre att avsluta denna anställning efter 4 månader mot mitt gamla jobb efter flera år... Nu tror jag på ödet, så jag hamnar säkert någonstans där jag trivs ännu bättre... (hoppas jag)

Ekonomin håller jag hårt i igen. Det känns bra. Mindre bra känns det med alla julklappar som måste köpas. Jag vill spara och amortera alla pengar jag får över, för att vara lite tryggare efter jul. Vi handlar inte hysteriskt mycket ändå. Vi har ett tak på 1000:-/barn = 3000:- barnens kusiner 100:-/barn = 600:- dotterns pojkvän = 500:-julblomma till föräldrar och mormor = 500:- och så tillkommer alltid lite extra för mat/bakning/besökare. Så även om vi håller igen så blir det minst 6000:- för julen... Det är mycket pengar för oss just nu! Ungefär 1000:- har vi redan köpt julklappar för. Och jag kommer försöka sy en del till både barn och kusiner. Kanske köpa en julstjärna, eller baka julgodis istället för julgrupperna till de vuxna.

Jul = ångest, när ekonomin är tight. Och man inte vet när nästa ordentliga lön dyker upp... :,(

Hoppas ni andra har en ordentlig julbudget och slipper min oro. <3


Nystart (igen)

Efter all uppståndelse med bruten rygg och nytt arbete, snart arbetslös igen och oro för att det är lågkonjunktur även i min bransch, tar jag nya tag med mitt liv idag. Jag känner att jag har svårt att stilla tankarna när jag ska sova, och sover lätt och oroligt. Nu vet jag att det är förstadiet till att få stressrelaterad ångest. Dit vill jag inte igen!!! Så nu tar jag fram mina gamla beprövade hjälpmedel yoga, minst 1h promenad/dag och somna på spikmattan.
 
Det känns skönt att börja igen, jag mår bra av det. =) Och målet är ju att vara hälsosam!!!
 
Efter haveriet med makens nya kredit, har jag styrt om upplägget på ekonomin. Vi har i dagsläget 6 krediter, två som är våra egna och fyra gemensamma. Så from nu har vi eget ansvar för privata räkningar, egna krediten och två av de gemensamma krediterna var. När vi amorterat de gemensamma till hälften byter vi och betar av det sista. iPhonen gick inte att lämna tillbaka i butik, men den är såld och krediten löst. När han själv skulle stå för kostnaden på sina pengar, var det visst inte värt det... Vi kommer ha 3000-4000kr var att röra oss med varje månad. Det ska räcka till allt från krediter, eget sparande till fackavgifter, kläder och mobilräkningar. Jag hoppas hans intresse för ekonomi ska vakna till av detta. Då han är en tävlingsmänniska, så nu blir det nog en "tävling" för att få halvera krediten och få lämna över den till den andra. =)
 
Hoppas det kommer funka så iaf. =)
 
Nej, nu ska jag yoga en stund innan promenaden i solskenet. Tänkte även hinna sy en stund idag. Mina jobbarkompisar ville köpa mössor, så det ska jag sy upp några. =) Jag har även börjat sy till mig själv, det är lite större utmaning än barnkläderna. =)
 
Trevlig helg!!!

Ledsen...

Inte roligt att komma hem efter en lång stressig dag på kontoret, och inse att maken"unnat" sig en iPhone5 på kredit... Jag blev sååå arg!!! Här har vi lovat att inte dra på oss fler krediter, och så gör han så!!! Jag säljer på nätet och extraamorterar varje månad, för att minska våra kostnader. Han resonerade som ett lyxfällan-fall, att 350:- kommer inte stjälpa oss. Och vadå 8400:- den kostar 350:-/månad. Han måste ju få unna sig lite...
Åååå, det bara kokade i mig kan jag lova. En vinterjacka, byxor, tröja och utelunch tycker jag kanske kan räcka med "unnande" för en dag...

Men nu är han på väg till butiken för att lämna tillbaka den. Tyvärr lyckades han få de stora barnen att tycka synd om honom... Så nu är jag inte så populär här hemma... :-( men ska vi någonsin bli av med skulderna kan vi inte fortsätta handla. Ibland känner jag att vi kanske är för olika, kommer från för olika bakgrund ekonomiskt. Vi har väldigt olika behov om trygghet och standard. Jag vill inte känna mig
som en mamma till min livskamrat...


Här händer det saker...

Här har det varit mer eller mindre kaos sedan jag skrev sist... Maken har varit med om en olycka och brutit ryggen på två ställen. Han kommer dock bli helt återställd, och det är vi så tacksamma för!!! Sonen som var med i samma olycka hade änglavakt och fick inte ens ett blåmärke på sin kropp. Man kan väll säga att hans far tog hans smäll oxå. <3 Men alla "tänk om" tankar har varit jobbiga, för det hade lika gärna kunnat saknas två killar i vår familj nu. Det var allt för nära. De första nätterna efter olyckan fick barnen sova hos mig så jag kunde höra att de andades hela tiden. En otäck känsla när ens egen trygga värld vänds uppochner!!!
 
Jag är glad att jag tokamoterat på vårt kreditkort, för det drog iväg med en del kostnader i samband med det här. Men vad är pengar när man jämför med liv??? Ingenting!!! Dock, så har jag tagit tag i ekonomin igen och försöker verkligen banta ner alla tänkbara kostnader. För dels är maken sjukskriven ett bra tag framöver och jag kommer gå på a-kassa igen efter årsskiftet. Jag hade hoppats på en fortsättning på vikariatet, men som det ser ut nu så behövs jag inte efter nyår. Egentligen inte nu heller, då den sjukskrivne kom tillbaka i veckan. Men jag verkar få fortsätta tiden ut iaf. Hoppas verkligen det!!!
 
Min ångest har varit med och hälsat på några gånger under den här tiden. Men det känns väll ganska normalt, att reagera på en sådan här händelse. Tror att även den stabilaste person fått ångest i samma situation. Jag försöker att tänka på att ta hand om mina känslor så mycket jag bara hinner och orkar, så att jag inte hamnar i en negativ spiral igen.
 
Idag ska jag fortsätta med att lägga ut saker till försäljning på nätet (julklappspengar och extraamortering) och ett par timmar på toalettrenovering blir det nog oxå. Vi hade ingen toalett på öv, så för makens skull håller jag på och fixar med det. Har fått hjälp med vvs och även en del med gipsningen. Mycket tacksam för det. Det går betydligt mycket fortare om en skär gips och en annan skruvar upp det. Hade nog hållit på i flera dagar extra om jag skulle gjort allt själv. =) Nu är väggarna målade och det ska upp en tapet bakon toastolen, och klinkers ska läggas på golvet. Sedan är det bara det roliga piffandet kvar. Det kanske inte blir en toa som vinner pris i bästa utförande, men jag tänker använda den med stolthet för att jag gjort den nästan helt själv. ;-)
 
Sköt om er!

RSS 2.0