Lördag

Så är det lördag igen, snart måndag och jobb... Jag vet... Man ska leva här och nu, inte ta ut framtidens oro och ångest i förväg. Men det är så svårt! Jag tror ändå att jag är på väg att bli bättre igen. Jag börjar känna mig stark mellan orosattackerna. Under uppsägningstiden kommer det nog att svänga på det här sättet. Jag har nog bara att acceptera och följa med... Och längta till mitten av juli, då jag kan lägga detta bakom mig.

Igår orkade lillprinsen leka en stund ute, vi gungade och busade i ösregn. Det var väldigt skönt faktiskt. Både han och jag har verkligen saknat att vara ute nu när han varit sjuk. Imorgon tar han sista penicillinet, sedan hoppas jag att hans energi kommer tillbaka! <3

Nej, nu ska jag yoga och ta tag i dagen. :-)


Vab

Min lilla plutt är sjuk, en hel vecka med feber och förkylning. I tisdags vart han sämre, och doktorn konstaterade öroninflamation. Så han ska vara hemma resten av den här veckan, äta penicillin och vila. Han är redan mycket bättre. Vi brukar dela på vabdagarna, men nu när jag ändå sägs upp, så är jag hemma och pysslar om honom.(en positiv sak :-))

Jag är fortfarande orolig för ekonomin, men börjar känna mig lättad att komma ifrån det jobbiga på arbetsplatsen. Jag tror att detta kan bli till det bättre till slut. Min ångest är i stort sett obefintlig här hemma, men kommer direkt då jag går ut. Har pratat med kollegor, och hör att det kommer bli tufft för alla den här sista tiden... En del pikar från dem som får fortsatt anställning bl.a. Och sådant har jag svårt för. Samtidigt blir jag taggad att få koll på ångesten och ro hem ett toppjobb. ;-) Nu vill jag ju det även för min egen skull. Men självkänslan får sig en knäck av att inte vara "utvald"

Nu måste jag ta mig ut och exponera igen, så att jag får tillbaka kontrollen över ångesten ännu en gång. Jag har gett mig själv till imorgon att deppa och låsa in mig i huset. Och redan igår började jag känna mig peppad och nyfiken på framtiden.

Mitt löfte till mig själv är att imorgon sköta maten och ta en promenad. Och yoga, för även jag har haft feber och inte orkat fokusera på det oxå...

Trevlig kväll på er!


Så var det klart då...

Fick nyss reda på att tre av oss fem på jobbet blir uppsagda... Jag är en av dem. Kan inte bestämma mig för om jag ska få panik eller känna mig lättad. Oro för framtiden, ekonomin och vad jag ska pyssla med är en stark känsla just nu.

En stor utmaning blir att jobba tills uppsägningstiden är gjord... Just nu är det ångestnivå HÖG när jag är på jobbet...

Överväger tom medicin för att klara den här perioden... 


Here we go again...

Jag som var så glad över nya chefen, och hur allt löst sig till det bästa... Det visade sig att jag varit glad i onödan, för de har backat ur affären. =( Inte speciellt snällt att informera oss om att allt är klart, och vilka förbättrade arbetsvillkor vi skulle få. För att sedan säga att de ångrat sig... Så nu är vi på ruta ett igen. En ny intressent var på kontoret idag. Det vi vet är att de slår igen kontoret och säger upp merparten av personalen. Den/de som får följa med kommer få jobba ca 3 mil härifrån... Nu tror jag inte att jag är en av dem som blir erbjuden fortsättning då jag är näst sist anställd och dessutom varit sjukskriven för ångest.

Men hela situationen är obehaglig och jag mår inte bra av ovissheten. Jag kan sova bra om nätterna, men har ett tryck i huvudet, fick ångest på Ica igår, har ångest på jobbet och har väldigt svårt för att äta... Jag är tillbaka där jag var för 2-3 månader sedan med måendet. Så nu måste jag fokusera och tänka rätt för att inte ångesten ska få grepp om mig igen!!!

Köpstoppet går ganska bra, det enda vi köpt lite för mycket av är mat. Jag har inte riktigt orkat planera och då drar det iväg lite... Godisstoppet håller jag, och inget annat har köpts. Imorgon ska vi göra några inköp kör det jag sålt. Lite inredning som dottern önskar sig och tapeter till vardagsrummet. I helgen ska jag lägga ut lite mer till försäljning, och hoppas på att få in lite mer pengar. =) Måste fokusera på annat än arbetslöshet just nu... Jag känner mig som ett litet trotsigt barn. Vill INTE bli arbetslös och utlämnad till a-kassa och arbetsförmedlingen och jag vill inte vara ny på jobbet igen, vill inte pendla egentligen. Men min doktor tror att jag skulle fixa det, och må bra av det. Och han har ju haft rätt förut... ;-) Det är min ångest som talar i mig just nu...  

Mitt lördagsjobb

Vi kör på med vårt köpstopp nu, och imorse fotade jag och lade ut en hel hög tyger på ett syforum på fb. Jag har redan sålt för 910kr!!!(nästan hälften) Kalasbra tycker jag. Nu ska man väll inte bli så lycklig innan man sett pengarna på kontot, men det känns ändå jätteskoj. Jag kan lägga ut betydligt mer tyger och sytillbehör, så där finns tydligen lite pengar att spara.
Så på två dagar har jag växlat in småmynt för 800kr, pantat flaskor för 80kr och sålt tyger för 910kr 1780/2= 895kr till sparande och 895kr till konsumtion. =) Det är bra för rätt som det är så behöver barnen något nytt. De flesta vårkläderna är nog inköpta, men kläder går ju lätt sönder när de busar runt. =) Och på sparkontot skulle jag vilja ha minst en månadslön före skatt, det har jag inte eftre den här dyra vintern... Men nu är vi äntligen på gång. Snart kommer skatteåterbäringen och jag vet att jag får tillbaka nästan halva det belopp som jag vill ha på kontot, och maken får nästan lika mycket. Så då kommer vi förhoppningsvis upp i vårt första sparmål. Om inte maken vill lägga sin skatt på husrenovering eller servicen på bilen, det återstår att se.

Jag är supertaggad på att sälja av saker nu. Och jag tror att allt hänger ihop ekonomi, hemmet och måendet.

Fredagssmys

Bloggen har kommit att handla mest om min resa bort från ångesten, men tanken var ju att den skulle handla lika myckat om ekonomi och köpstopp. Även i verkliga livet har ångestkampen fått mest energi. Men av olika anledningar har jag idag fått tillbaka energin och motivationen att köra på med köpstopp och strikt budget. Nu verkar jag även fått med mig maken, som inte är så pigg på förändringar.

Den sista veckan har jag haft en del ångest, men vem skulle inte få det nr man riskerar att mista sitt jobb...??? Dessutom är mensen på gång och då blir jag känsligare, så det får vara ok, och jag hoppas att den fortsätter fasa ut sig ur mitt liv!

Nya cheferna verkar i alla fall väldigt bra, även de nya kollegor som jag träffat än så länge. Jag hoppas på att få jobba kvar. Enligt min läkare så är det mitt jobb som är sista förändringen som måste till för att bli av med ångesten. Så nu hoppas jag att den försvinner iom ägarbytet.(ångesten kan gärna få flytta med fd chefen till huvudstaden... ;-)) Vi kommer ha helt andra förutsättningar och support nu. Och det känns fantastiskt bra.=)

Tillbaka till köpstoppet nu då. Det blir kuvertmetoden, och sälja av saker. Pengarna för sakerna vi säljer tänkte jag dela upp på 50% sparande och 50% till nödvändiga inköp. Och vad är då nödvändiga inköp för mig? Jo, kläder till barnen i första hand, men även vi kan behöva något nytt ibland(speciellt jag som har ett jobb med krav att se prydlig ut, mannen har arbetskläder) det kan vara saker till hemmet, hunden, trädgården eller bilen tex. Själva husrenoveringen kommer vi få ta från lönepengarna men inredningsdetaljerna kommer från försäljning. Jag har även räknat småpengarna som jag tömt i en skål under ganska lång tid, nästan 800kr fanns det där. -> 400kr sparande och 400kr som start på konsumtionskontot. Inte så mycket när man gärna köper bankläderna på Polarn o Pyret... Men H&M har oxå fina kläder, och mycket kan jag sy själv! Och tyger har jag i MASSOR!!! Ikväll tänkte jag panta alla flaskor som står och skräpar i städskåpet, de pengarna kommer delas på samma sätt. =) Nu gäller det att jag orkar att fota och lägga ut på nätet, min ork är ju inte den bästa alltid... Och sådant är det alltid jag som får ordna med i vårt hem. :-/

Nu vill jag verkligen lyckas med detta. Min dotter har dessutom utmanat mig på godisstopp fram till studenten(jag äter godis varje dag) så köpstoppet gäller oxå tills dess. Då gör vi en utvärdering och ser hur vi känner och hur det ser ut på våra konton.

Om ni vill bli inspirerade till köpstopp så har jag två bra bloggar, som tyvärr inte är aktiva längre. Men där man kan läsa gamla och inspirerande inlägg. =) http://www.minnastankar.blogspot.se/ http://na.se/bloggar/2.6398

Nu ska jag samla ihop lokaflaskorna(jag ääälskar naturellt bubbelvatten) och åka till ångest-ICA, sedan blir det fredagsmys med grönsaker och dip till Let´s dance.


God morgon

Vaknar av att solen skiner in på mig. Härligt! Igår sov jag bort nästan hela dagen och kvällen. Huvudvärken som varit med och bråkat de sista dagarna verkar vara borta nu. Jag stannade hemma och sov när familjen åkte på middag, och laddar inför dagens middag istället.

Sedan jag började jobba med ångesten får jag sådana dagar ibland, då jag är supertrött och bara vill sova. Antar att kroppen behöver extra återhämtning ibland.

Nu känner jag mig bättre och taggad inför förändringarna på jobbet. Hoppas och tror att det ska bli bra!


Glad Påsk!

Glad Påsk på er! Jag började dagen med en runda i skogen. Trotsade kyla, blåst och snö och det var skönt när jag väl var ute. Idag gick jag med nya masaiskorna, stavar och nya löpartights.(mina första)

Idag är vi bjudna till mannens släkt på påskmiddag. Jag vet inte om jag ska följa med, för de är många röriga och faktiskt ganska jobbiga... Speciellt när man har lite ångest. Vi får se hur jag gör.


Puh!

Nya ägarna kommer att driva byrån vidare. Men om inte kundunderlaget ökar blir det uppsägningar. Nu ska jag verkligen göra mitt yttersta för att vara en av dem som får fortsätta min anställning!!! Det känns ändå bra så här långt!

Jag var hemskt nervös för det här och passade på att sy en ny outfit till sonen.


Varför?

Så fort jag ska vara ledig lite längre så händer det något som skickar min ångest upp i taket!!! Varför??? Förra gången blev min mamma sjuk, nu är hon på bättringsvägen som tur är. Den här gången är det jobbsituationen. Och inatt fick lilleman falsk krupp, och hade jobbigt med andningen. Han får det nästan alltid när han är på väg att bli förkyld. Och nu på morgonen började snoret rinna på honom. Eftersom min mage fortfarande gör ont och jag mår konstant illa, så stannar jag hemma med honom.

Jag missar informationsmötet på jobbet om vem som köpt byrån(om någon köpt byrån)... Det känns inte riktigt bra, men jag vet att jag får informationen via telefonen av kollegorna.

Jag som trodde att min ångest i stort sett var borta, nu känner jag att jag helst skulle gömma mig här hemma och sluta kämpa. Vad får man för det liksom... Jag har verkligen kämpat med min ångest för att klara av att jobba, och nu blir jag förmodligen arbetslös ändå... =´( Nej, fy vilket bittert inlägg det här blev!!! Men ibland måste man få pysa ut sådant också...

Egentligen tror jag på ödet, och att det här händer av en anledning. Jag har lagt tarotkort några gånger, och angående jobb får jag ofta tornet. Det skall visst betyda att nu är det dags för något nytt, och man kastas ut i det vare sig man vill eller inte. Även om jag får bli kvar på nuvarande arbetsplatsen, så blir det ju något helt nytt. Ny ledning och nya rutiner. Jag hoppas jag får behålla mitt jobb, men om inte så löser det sig säkert också. Ogillar mest ovissheten, men i em vet jag nog lite mer vad som kommer hända.

Jag klarade av Småstjärnorna igår iaf. Lite jobbigt bitvis, men det gick. =)

Rätt eller fel...

Nu gjorde jag något jag aldrig brukar göra. Jag sjukskrev mig idag, för att få landa med allt jobbigt... Gjorde jag rätt eller gjorde jag fel?

Jag har gråtit massor idag, och orkade bara inte träffa kunder och kollegor... Dessutom vet jag att alla pratar BARA om hur framtiden ska bli. Och jag är orolig så det räcker ändå!!!

Vad tycker du, borde jag bitit ihop och gått till jobbet?


Ledsen, rädd och besviken...

Bläää, nu har jag haft ett jobbigt dygn. =´( Eftersom jag gjort så mycket framsteg de sista veckorna, så känner jag mig så besviken när jag inte klarar allt jag vill.

Jag börjar från början. På mitt jobb har vi i ca ett halvår kännt att något är på gång, vår kontorschef har varit frånvarande och ostrukturerad. Vi har försökt få hjälp från ägaren, men han har bara viftat bort oss. Ägaren kan inget om vår bransch, och kontorschefen är den som skall driva det som sitt eget med hjälp av oss. Igår släppte hon bomben att hon fått ett nytt erbjudande och slutar redan efter påsk. Ägaren kan nu inte driva byrån vidare, utan den är ute till försäljning. De som är intresserade verkar mest vara ute efter våra kunder, så risken är enorm att några/alla blir arbetslösa...

Även om jag inte är nöjd med arbetssituationen så är det ändå en trygg inkomst(speciellt nu när jag inte är helt i balans än). Detta gör mig väldigt orolig!!! Jag ogillar ovissheten mycket!!!

Dessutom hade jag en tandläkartid idag på morgonen. Jag har kännt att jag skulle fixa det, och inte mått dåligt i flera dagar innan inför detta. Så vad hände nu då??? Jag tvingade mig att åka dit, väl där började jag gråta och fixade det inte... =´(

Jag är så besviken på mig själv!!!

Som tur är så tog jag komp hela fm, så jag kan gråta klart innan jag åker till jobbet. För i kväll ska dottern upträda med "Småstjärnorna" på stadens biograf. Jag har tufft även med stora folksamlingar, så det blir nästa utmaning... 16 uppträdanden och dottern är nr 11. Så det gäller att hålla koll på känslorna... Nu vet jag att ofta efter ett misslyckande som det hos tandläkaren, så blir jag arg på ångesten och klarar exponeringar bättre ett tag. Hoppas det blir så den här gången också!!!

Tandläkaren och jag kom överens om att hålet är så litet så det får klara sig en stund. De kallar mig om ett halvår, då har jag förhoppningsvis kommit lite längre i min kamp mot ångest och agorafobin. Så nu måste jag sluta småäta så jag inte får fler hål!!! Imorgon börjar jag med Cambridgesoppor, hoppas inte ångesten förstör det också...


Jag avslutar med något positivt. Jag fick semestern beviljad nästa vecka. Så skönt med lite långledigt, det behövs just nu.


Masai-skorna

Efter snö och hagel tog jag mig ut på en tur med nya skorna. Först tyckte jag att de var lite obehagliga att gå med, men man vande sig snabbt. Och jag blev väldigt trött i vaderna, trots att jag gick så kort. Kanske 1,5-2km... Den här fina vyn passerade jag på hemvägen.


Jaaaaa!!!

Tipspromenaden jag planerade imorse blev det inget av med, för vi fick främmande. Så det är helt ok. Trädgårdsmässan då... Först åkte vi dit, men innan vi parkerat svek modet och vi åkte vidare. Jag lämnade en nysydd dress till en kompis son i Örebro. Då blev jag mer peppad igen och vi åkte tillbaka in till Conventum och parkerade. Jag började komma med ursäkter som att det är dumt att vi betalar parkering och dyrt inträde om jag bara kommer gå in och vända.

Men min kära man sade att då har jag iaf försökt, och då är det värt pengarna. Och visst har han rätt. =) Väl i kön så stod en kompis mamma och mormor bakom oss i kön. De hade båda NA-kort och då fick man gå in två men betala för en. Så vi kom in för 100 kr ist för 200. Då kändes det mer ok, om jag behövt gå ut! Där inne tog jag en lott för 10kr, och vann ett blomsterarrangemang. Så man måste väll säga att jag inte gick med förlust på besöket iaf. =)

En stund var det riktigt jobbigt, men jag härdade ut tills det släppte. Sedan åkte vi på mitt initiativ vidare till Stadium där jag köpte nya skor, och ett par springtights. Skorna är sådana som är rundade under, hoppas de är så effektiva som det sägs. Jag gick runt själv på nedervåningen där barn och damavdelningen är, och kände mig nästan som "normal". Avslutade med en liten inköpsrunda på ångest-Ica, men kände ingen ångest ALLS!!!

Just nu haglar och snöar det, men jag vill ut och testa mina nya skor!!! Så jag hoppas det ger sig snart. =)

Usel uppdatering

Jag är usel på att uppdatera min blogg, men jag tar det som ett litet friskhetstecken. Jag har märkt att mitt behov av att skriva av mig ökar när jag mår dåligt. Veckan som gått har varit mest jobb, jobb, jobb som det blir i en organisation utan struktur... Helt plötsligt kommer chefen på en hel lista med saker som måste vara klara igår... Och som anställd får man bara rätta sig efter det. Jag hoppas fortfarande på att få ledigt veckan efter påsk, då barnen är lediga. Min plan är nämligen att köra en soppkur och få en kickstart på viktminskningen. Och min matångest gör det jobbigt att fixa det när jag jobbar.

Något jag fått till nästan varje dag trots mycket jobb är mina promenader. Superskönt med ljusa varma vårkvällar när man ska få till dem. Nu börjar jag få upp lite mer fart äntligen, nu hinner jag nästan alltid 5km på min timme. Det gjorde jag verkligen inte när jag började i höstas. Nu börjar jag tom bli lite sugen på att försöka mig på att jogga lite. Men först ska några kg bort, så det går liiite lättare för knän och rygg.

Någon liten stund med ångest har det väll blivit under varje arbetsdag, men det har gått att uthärda även om det tar energi. I torsdags hade vi tom ett litet personalmöte, som jag fixade att vara med på. Ångest inför det och även i början. Men sedan släppte det efter en stund, trots jobbiga ämnen. Som eventuella uppsägningar, och problemen med vår organisation... Jag är konflikträdd, och ogillar sådana möten!

I onsdags ringde min doktor och kollade av hur jag mår nu. Han verkade nöjd med min inställning och mina exponeringar. Nu skulle han inte ringa mer sade han. Det känns både bra och dåligt. Bra att han anser mig så mycket bättre nu och dåligt för att jag haft lite press på mig att utföra exponeringarna när jag vet att han kommer ringa och kolla mig. Men han sade att han precis som sjukgymnasten (som oxå "friskförklarat" mig) finns där om jag känner att jag behöver dem. De är bara ett mail bort om jag känner att det blir sämre igen eller att jag inte fortsätter komma framåt. Och bara att veta det känns riktigt skönt!

Igår kom min 4-åriga systerdotter på att hon ville sova här. Det gick jättebra, tom att handla med ett extrabarn på "ångest-ICA". Det hade varit en jobbig grej för ett par månader sedan. Nu kände jag knappt något obehag alls. =) Idag blir exponeringen att först gå tipspromenad, och sedan(om vi får barnvakt) åka till Örebro på trädgårdsmässa. Tipspromenad är en jobbigare grej än de vanliga promenaderna, eftersom jag inte väljer själv vart jag ska gå eller hur långt. Men det ska väll gå bra hoppas jag. Trädgårdsmässan är på Conventum i Örebro. I början av min sjukskrivning var vi där på en julgala med jobbet. Jag fick total ångest och flydde ut till bilen och åkte hem. Trodde inte jag skulle klara de fyra milen hem utan att bli galen, så jag ringde min lillasyster som fick babbla i telefonen med mig, för att avleda mina tankar. Därför känns det extra stort att åka till just Conventum. Hoppas vi får barnvakt, så att jag får ta det här steget oxå.

På onsdag ska jag till tandläkaren, de ringde ju och ändrade min tid sist jag skulle dit. Skillnaden nu och innan är att jag inte känner ångest ännu. Den kommer säkert att komma, men jag har tidigare haft ångest i mer än en vecka innan. Så det är ju skönt ju längre det dröjer. Hoppas jättemycket på att slippa ångest även under lagningen, då skulle mitt självförtroende för möten öka massor. Då kanske jag även skulle våga skicka en jobbansökan som jag bär runt på i min väska... Nu blev jag nervös... :-/ Har bestämt mig att oavsett hur jobbigt det känns, så SKA jag laga det j-a hålet i tanden så jag slipper ha det framför mig längre!

RSS 2.0