Bara så ni vet...

Nu har jag kommit hem från discobowlingen, och inte bara det... jag har haft roligt oxå. =) Det känns underbart att jag faktiskt tog mig dit. Hade en liten känning i början men det släppte. Och efter ett tag kom jag in i själva bowlande och kom på en 2:a plats. Inte illa för någon utan bollkänsla. =)
 
Nu ska jag gå och sova, för jag har faktiskt lite ont i huvudet. Spänningar som släpper när jag är klar med en (för mig) tuff exponering. Vi ska boka en bana till familjen ev nästa helg, annars på semestern. Sååå kul att äntligen våga göra saker igen!!!
 
Kram och god natt!
 

Rensa och röja

Köpstopp: Idag har jag kokat sylt igen, jag köpte en hel platta jordgubbar igår. Så nu har vi sylt för hela vintern, kommer nog komplettera med lite andra sorter bara. Men jordgubb är det som går mest i vårt hem.
 
Jag har även rensat i sonens garderob, märkt upp och ska lämna det på bytardagarna som ordnas här i stan i helgen. Hoppas jag får lite sålt, både för ekonomin och för att slippa en massa urväxta kläder som tar plats.(och energi) Det känns skönt. =)
 
Vi behöver leta upp någon bra loppis att stå på snart, för vi har massor av prylar. Speciellt nu när vi hyrt ut stugan, och trängt in de sakerna i källaren och i ett stort förråd hos min bror... Jag gillar inte när det blir trångt och stökigt!
 
Må bra: Idag ska jag göra en stor exponering, och vill bara fly. Jag ska till grannstaden 4mil bort och bowla med mina fd kollegor. Dels är det fortfarande ganska jobbigt för mig med folksamlingar, men det här känns extra bökigt. Det var situationen på gamla jobbet till stor del som gjorde mig sjuk från början, så jag är rädd att alla gamla känslor ska komma tillbaka. Förhoppningsvis blir det bara jättekul, och ångestfritt. Det är vad jag hoppas på!!! Och blir det för jobbigt, så MÅSTE jag ju faktiskt inte stanna kvar.
 
Jag har valt bort all alkohol sedan jag fick veta vad jag lider av, då det är ångsetframkallande. Och de som jag ska träffa har svårt att acceptera mitt val. Som det ofta är, så vill de som dricker att ALLA dricker, då känner de sig mer bekväma. Jag har inget problem med att andra dricker, men tills jag är helt återställd vill jag inte göra något som ökar ångestnivån i kroppen.
 
Trevlig helg till er som kikar in här!

Sommar, sommar och sol.

Vad glad man blir så fort solen tittar fram! Jag är en riktig soldyrkare, och den här sommaren är jag extra soltörstig.Efter förra sommarens äckliga borrelia...
 
Köpstopp:
Den här veckan håller jag igen ordentligt på matkonto, tjejerna har borjat vara varannan vecka hos sin pappa det gör stor skillnad på hur mycket mat det går åt. 300kr har jag tagit ut från kontot och en presentcheck på 50kr från ICA finns, samt att vi pantat flaskor150kr. Jag har 250kr kvar, trots att jag köpte 5liter jordgubbar till sylt igår. Idag har de erbjudande med 15kr/liter för svenska jordgubbar. Jag tror jag ska åka och köpa ett gäng till sylt och saft. Då kan jag faktiskt tillåta att dra över budget med motsvarande belopp, då det kommer räcka kanske/förhoppningsvis hela vintern. Billigare och utan tillsatser, precis som jag vill ha det. =) Imorse ville vår 3-åring ha en skål med bara sylt till frukost...(det fick han såklart inte, men han fick fil och flingor med en klick sylt på) 
 
Må bra:
Igår ville dottern som precis köpt sin första bil åka på en liten roadtrip när lillebror var på dagis. Vi hade jättekul, gick i affärer, åt glass och hade allmänt mysigt. Det är så skönt med sådana småsaker, efter att ha mått som jag gjort så länge. Vi hittade mycket fina kläder. Jag kommer inte köpa något nu under köpstoppet, och så vill jag gå ner mina 10kg... Men jag tänkte belöna mig med 500kr/kg som jag går ner, och när jag når bmi-normal DÅ tar jag de pengarna och köper kläder. =) 
 
Jag har varit så sugen på att komma igång och träna ordentligt, men förkylningarna har varit envisa. Men nu verkar det äntligen som att jag kan börja köra lite mer än raska promenader. Min sjukgymnast har rekomenderat pump-stavar, jag tycker de är lite dyra 999kr på Clas Ohlson. Men när jag fick tillbaka på skatten så köpte jag ett par, träna behöver jag ju så... Dessutom har jag kidnappat mannens hybridcykel var och varannan dag, så gissa om jag blev glad när jag fick en egen i födelsedagspresent förra veckan! (eller om han blev gladast att få ha sin ifred...)Vi brukar aldrig köpa några dyra saker, så jag blev helt chockad. De ville visst hjälpa mig att komma igång och må bättre med mig själv. <3 Tack för det!!! Och jag lovar att träna flitigt. ;-)
 
Det som är extra kul är att nu kan vi cykla samtidigt. Ofta hänger mellantjejen med på en tur, då tar hon mannens cykel. I ärlighetens namn kanske vi kunde cykla fortare. Men visst borde det ge något att cykla 1-1,5 mil även om vi inte svettas ihjäl? Hur som helst har vi väldigt roligt på våra turer, och det är oxå värt massor. Vi bor i en liten stad i bergslagen med naturen in på knuten, så det finns gott om småvägar och stigar att utforska.
 
 
+
=
 

Gulp...

Det här med köpstopp fick plötsligt en ny dimension, min lön från statlig lönegaranti kommer först i mitten av juli... Oooops! Det hade jag inte riktigt kalkylerat med! Nu ska vi alltså betala alla räkningar, huslån och den skitdyra(7000kr) lagningen av bilen med mannens lön... Han tjänar inte jättebra, då han jobbar inom ett lärlingsyrke och han bara är på år2. Jag kommer nog få skjuta på några räkningar tills pengarna kommer in är jag rädd. Sådant ogillar jag mycket. Det är så lätt att halka efter och svårt att komma ikapp!!! Men om jag ringer dem och förklarar läget, så hoppas jag att de förstår. Det är ju inget jag kan hjälpa precis... =(
 
Annars känner jag mig på bra humör. Jag har mailat en arbetsgivare, där jag gärna jobbar. En spontan ansökan helt enkelt. De har svarat att de absolut ska tänka på mig om något dyker upp. Nu kanske det aldrig ens händer, men det känns bra att jag ändå tog tag i det. =)
 
Om jag får drämma så vill jag börja jobba just där, gärna v 32, gärna ett kliv upp lönemässigt oxå. Och fri från ångest och oro, vore ju en helt underbar bonus! ;-) Man måste ju göra sig målbilder för att komma någonstanns, eller hur. =)
 
Nu ska jag fortsätta på mina målningsprojekt här i huset. Det blir så fint så, vitt, vitt,vitt. =)

Midsommar

Dålig på att uppdatera bloggen precis som vanligt... Men livet rullar på här, och ångesten sköter sig helt ok. Jag hade en vecka efter att jag blev arbetsbefriad och studenten var avklarad, då jag "landade" och hade en hel del ångest. Detta var samtidigt som jag skulle på anställningsintervju, för jobbet jag inte ville ha. Jag bestämde mig för att tacka nej till intervjun. Inte optimalt, men jag mådde inte alls bra. Nu har det gått några veckor, och jag har fått vila, och börjar släppa det gamla jobbet mer och mer. Så jag HOPPAS och tror att jag ska klara intervjuer i framtiden. Jag kontaktade min kurator under den här veckan, och hon lugnade mig med att det var normalt med en reaktion efter all extrem stress och press. Även en "icke ångestbenägen" person hade förmodligen behövt landa och mått lite dåligt i samma situation, sade hon. Det lugnade mig och jag mådde bättre ganska omgående.
 
För att komma framåt gör jag minst en exponering varje dag, och tränar mer än innan. Jag har handlat själv, ett par gånger tex. På midsommarafton var vi på ett allmänt firande med ganska mycket folk och stoj. Det känns fantastiskt att inte ha ångest hela vägen dit och må dåligt och bara stå ut under själva firandet. Visst kände jag ett par gånger att det sög till i magen och gungade under fötterna, men kunde tänka att det är "bara" ångest. Och kroppen svarade possitivt på det. =)
 
Igår var vi i vår stuga(som vi hyrt ut) och grävde bort och planterade en ny syrenhäck tillsammans med grannarna där. Vi var borta i totalt 8timmar, och det var en väldigt skön känsla att klara av att vara med på sådant. Det var inte länge sedan min förväntansångest såg till att jag stannade hemma från allt sådant. Det blir en possitiv spiral när man väl börjar. Igår tex, så umgicks vi med trevliga grannar och man mår bra av det, passerade min farbrors gård på vägen hem. Han var ute, och vi blev inbjudna på kaffe och tårta. Man mår ännu lite bättre av att umgås lite med släkten. =) Åkte vidare för att lämna tillbaka släpkärran hos mina föräldrar, blev sittande hos dem och småpratade. Mår ytterligare lite bättre. Klockan var sent när vi rattade hemåt, och vi åkte via pizzerian och köpte kvällsmat, som vi sedan åt utan att tänka så mycket. 
 
För några månader sedan laddade jag med förväntansångest hela dagen innan en pizza. Sedan åt jag under ångest, och fick ångest efteråt... För ett halvår sedan åt jag inte pizza alls. Så visst händer det saker åt det possitiva hållet, även om jag inte alltid ser det själv. =) Hoppas det fortsätter bli bättre och bättre nu, så livet blir som vanligt igen.
 
Ha det bra!H
 
 

Tuff vecka, men ändå bra.

Det här har varit en vecka som tagit på krafterna. Dels dotterns student med allt omkring den. Baka, städa, pynta trädgården och fixa med en miljon småsaker känns det som. I torsdags var det karneval med alla avgångsklasser, en utmaning för någon med ångest då det var mycket folk och rörigt. Men det gick. Igår avslutning, och stå på ett solgassigt torg tillsammans med många hundra människor och trängas i väntan på att de skulle springa ut. Sedan fort hem och förbereda det sista inför mottagningen här hemma. Vid tvåtiden kom de första gästerna och halv tolv åkte de sista. Under kvällen var det drygt 30 personer här, så det var full fart.

Jag trodde jag skulle få någon ångestkänning, men det kom aldrig. SKÖNT!!! Däremot hade jag det trevligt och hann mingla runt och prata en hel del trots markservicen. =)

Nu till det som däremot ger mig ångest just nu... Anställningsintervju på måndag...!!! Jag vill så vansinningt gärna känna mig lugn och skön i kroppen då. Så resten av helgen ska jag ägna åt att komma ner i varv och tänka positiva tankar. Jag bor i en liten stad, och det är inte gott om jobb med cykelavstånd. Men det här jobbet ligger 3,5km bort, därför vore det skönt att få det. Dessutom har jag redan sagt till att jag tänker vara ledig tills skolorna börjar i augusti. Men, men nu går jag händelserna i förväg, än har jag inget erbjudande om jobb. ;-)Ååå, vad jag hoppas att min doktor har rätt och att min ångest hörde samman med den gamla arbetsplatsen och att jag kommer klara detta utan ångest. På mitt förra jobb, det innan det galna stället höll jag i personalmöten, och höll själv intervjuer under rekryteringar. Tänk vad ångest kan ställa till det, när man knappt törs gå utanför dörren ibland. Jag vill och ska tillbaka till den lugna sköna känslan i kroppen, LÅNGT ifrån den klumpen av oro och spänning som ångesten ger!!!



Vad är väll en bal på slottet...

Igår var det skolbal för studenterna i vår stad. De var så fantastiskt fina! Dottern som ogärna sminkar sig eller har klänning var så vacker!  jag fick äran att göra håruppsättningen. Det var pirrigt om den skulle hålla hela kvällen! Men det hade den gjort.

Igår blev jag ombedd att ringa på ett jobb på måndag. Ansökningstiden har gått ut för flera veckor sedan, men de har inte hittat riktigt rätt. Det skulle säkert vara ett stabilt och bra jobb, och dessutom skulle jag slippa pendla. Jag får dock förväntansångest, över att gå på intervju... Men det kommer jag ju alltid att få! Tänk om det kunde lösa sig så snabbt!!! Det skulle vara overkligt bra!!!

Nu ska jag kliva ur sängen och yoga, innan resten av familjen vaknar.


RSS 2.0