Laddar upp inför jobb.

Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag åter sitter bakom skrivbordet och knapprar på datorn. =) Det är med skräckblandad förtjusning jag tänker på detta. Jätteglad att få jobba även om det bara är ett deltidsvik. men samtidigt orolig att ångesten ska förstöra för mig. Jag SKA fixa detta!!! Det skulle vara oerhört gott för min självkänsla om jag kunde få må bra och fixa detta jobb på ett bra sätt.
 
Igår hade jag lite vänner här på Me&I-party, jag älskar deras kläder. Jag behöver lite kläder inför jobbstarten, så jag gjorde utrymme i budgeten till att shoppa. Det är viktigt att känna sig fin och bekväm för att må bra oxå. Detta köpte jag till mig: en härlig topp med beiga fjärillar, en enfärgad(förlåtande) naturvit top, bruna "stretchjeans" och som värdinnegåva en svart top med broderad slända. Sonen fick två tröjor och ett par muddbyxor. Döttrarna hittade inget i sin smak tyvärr.
Som värdinnegåva valde jag tunikan längst till höger.
 
Jag har en beige lång kofta från Odd Molly, som jag använder mycket på hösten och vintern. Och plaggen jag köpte igår kommer passa bra ihop med den. När man jobbar på kontor vill man ju vara lite finklädd, men ändå bekväm. Då magen har en förmåga att svälla under dagen, så är det skönt om inget spänner och sitter åt. =) Det här får bli ett bra komplement till de få plagg jag faktiskt kommer i just nu. Och så hoppas jag att jag inom en snar framtid kommer att komma i resten av mina kläder... ;-)
 
Nu är det bara skor jag skulle behöva innan måndag. Jag har bott i gympaskor, ballerina och Converse ett tag, då mina högklackade är obekväma med min övervikt. Insåg i fredags när jag besökte kontoret att det nog är dags att köpa några lite snyggare skor. Stövlar har jag 3par, men det är inte allt som de passar till och ballerina börjar bli lite kallt. Så ett par lite snyggare höstskor som passar till både snyggbyxor och jeans blir dagens mål. =)
 
Månadens räkningar är betalda, och mitt excelark verkar fungera. Jag tycker fortfarande att det är riktigt roligt att fylla i och följa hur sparandet ökar och skulderna minskar. =) Den är även bra för maken, som alltid överlåter det ekonomiska till mig. Nu är det väldigt lätt för honom att få en överblick på hur det ser ut. Jag hade budgeterat 2000kr/månad till de "små" krediterna, men den här månaden har jag lagt 3500kr på dem. Så det blir lite extra kul att se nästa månad att de sjunkit lite mer än budget. =) I september kommer jag få lite dubbel lön då jobbet betalar i förskott och a-kassan i efterskott. De pengarna kommer dock gå till bufferten, så det finns pengar där tills vikariatet är slut. För då blir det såklart ett glapp innan jag är i fas med a-kassan igen.
 
Nu ska jag gå och leka med min son, och mysa i det sköna höstvädret. <3

Hoppsan...

Tänk vad snabbt livet kan ändras även till det positiva. =) I juni mailade jag ett företag där jag väldigt gärna vill jobba.(jag tror och hoppas att det är väldigt bra där) Jag hade inga större förväntningar av det mailet, men tänkte att det skadar ju inte iaf. Så jag höll på att ramla omkull när de i onsdags ringde och erbjöd mig ett vik på 50%(som förmodligen blir75%) året ut. =) Det känns som ett perfekt sätt för mig att komma tillbaka till arbetslivet. Jag kommer jobba med enklare (myyycket  enklare) uppgifter. Men jag är inte orolig, för i ett stort bolag som detta brukar det finnas saker som behöver fixas och utredas.
 
Hoppas att även min ångestperiod tackar för sig iom detta. =) Min läkare och kurator har ju hela tiden hävdat att det hör ihop med gamla jobbat. Hoppas de har rätt!!!
 
Hoppas alla får en trevlig helg! Själv ska jag fira med kräftskiva ikväll, och njuta lite extra av de hellediga dagarna. =)
 

Spontan exponering

Igår ringde min kusin, som bor 20 milbort. Han var i vår lilla stad tillsammans med sonen(som är jämngammal med min son) och undrade om vi vilel umgås på em. Det är så skönt att ångesten är på den nivån nu att jag för det första TÖRS tacka ja, och dessutom kunna slappna av och ha roligt. =) Grabbarna busade i 3,5 timmar, medans kusinen och jag pratade ikapp oss om vad som hänt i livet sedan sist innen vi tackade för oss och gick hem. Kusinen är föräldraledig nu och vill att vi kommer till huvudstaden några dagar och leker. Mulle meck lekparken bland annat. Tänk om jag skulle våga trotsa ångesten och fara upp till dem... =) Jag vill ändå upp i oktober då det är syfestival i Älvsjö. Den har jag inte varit på sedan jag började må dåligt.
 
Även om jag mådde som en princessa hela em, så kände jag när vi var på ångest-ICA senare på kvällen att jag utmanat mycket under dagen. För där kom en mindre känning. Jag skulle skicka ett paket, och hämta ut det med tyger och ställde mig i kön. Det var varmt, tog lång tid, var väldigt sorligt runt mig och det blev drygt. Men jag stod kvar och det känns ju så skönt efteråt!
 
Igår sålde jag tyger för 650kr, så jag nådde inte riktigt målet. Men jag ska sätta ut fler auktioner, då jag har satt målet 2000kr i försäljning i vår budget under arbetslösheten. Dessuton njuter jag av varje paket jag skickar iväg, för det betyder lite mindre prylar. Jag tycker inte om när det är så här instuvat med saker överallt som vi har det just nu. Även om jag vet att mycket hör hemma i den uthyrda stugan, så är det lite drygt.
 
Vi har garderobsbrist i vårt gamla hus, och just nu letar jag på blocket och olika säljsidor på nätet efter en snygg begagnad. Den ska stå i lek/syrummet, och innehålla lakan, handdukar och dukar förutom mina pysselpryttlar. =) Igår hittade jag en snygg för bara 400kr, men jag missade den precis. Med det priset så var det kanske inte så konstigt.
 
Idag är jag sjukt sysugen iom de nya tygerna, men ska tillbringa lillemans dagistimmar med renoveringen av dotterns rum. Hoppas det flyter på bra, så jag hinner klart den här veckan. Jag ligger lite efter nämligen... Tur att vädret är grått och trist, så inte det lockar mig oxå... Nu blir det skjutsa iväg sonen till kompisarna, hem igen och slå på talboken och jobba på. =)
 
Hoppas ni får en fin dag!

Jag har skött mig.

Nu på morgonen har jag lagt upp 9,5m tyg på tygforumet, och hoppas på att få dem sålda under fm. Det brukar faktiskt gå snabbt och lätt.(om inte alla är panka efter semestern) Blir tygerna sålda så täcker det de tyginköp jag gjorde i helgen.(som levereras idag). =) Det skulle kännas bra om tyget betalas av gamla tyger som jag redan sytt av, och faktiskt är lite trött på. ;-) Nu har det gått ca15minuter och tre tyger är sålda, fem kvar. Hoppas de oxå blir sålda snart. 654kr kvar tills de nya tygerna är betalda...
 
Veckans stora utmaning blir att gå på Monster truck show senare i veckan. Men jag hoppas det ska gå bra. Min lilla son ser så mycket fram mot det att han tjatar heeela tiden. Hoppas han inte blir rädd för ljudet då vi väl kommer dit. Vi tar med hörselkåpor iaf, för det kommer mullra högt.
 
Nej nu ska jag hoppa in i duschen, och hoppas på att en massa affärer blir avslutade under tiden. =)
 
Ha en bra dag!

Stor rokad i huset.

Just nu befinner sig mitt hem i ett kaos... Som jag berättat tidigare har äldsta dottern flyttat, och det innebär för huset att lillasyster flyttar in i hennes rum(som först ska renoveras) lillebror tar lillasysters rum, maken och jag får ett EGET sovrum för första gången på 3,5år(även detta i stort renoveringsbehov) och lillebrors lekrum på nv kommer han få dela med mina symaskiner och en garderobslösning. Han är lite liten för att kunna leka själv på öv än, så då får han och jag dela tills han blir lite större. Han gillar att vara med mig när jag pysslar, så det blir inga problem.
 
Nästa måndag kommer en tjej hit och har Me&I party, då vill jag att vi åtminstone är i rätt rum allihop... Så jag river tapeter, spacklar, målar och bär runt med möbler för fullt. Det är ett kärt besvär, men jag känner i kroppen att jag inte är van vid grovarbete. Hahaha, muskler och leder protesterar kan jag lova...
 
Jag är så lycklig över att få en liten vrå till mitt skapande igen!!! Nu blir det mycket lättare att både hålla ordning och spara pengar genom att tillverka eget. Jag tom beställde några nya tyger... Ja, jag vet att jag inte ska eller behöver.. =) Men båda barnen har vuxit som ogräs i sommar, så det här är ett billigare alternativ trots allt. För mig är det väldigt viktigt att mina barn har fina fräscha kläder. Sedan är jag inte fixerad vid märken, utan tycker det är roligare med de hemsydda unika plaggen. Som barnen dessutom ofta är med själva och väljer kombinationer och modeller till.
 
Nästa vecka, då partyt är över kommer jag köra en ny syutmaning. Då blir det ALLA nya tygerna, dvs 6m + ett fleecetyg som redan finns här hemma som ska sys upp. Utmaningen blir att sy så många plagg som möjligt av dem. Sist blev det 5plagg av 1,2m. Men det är ju lite olika vad man syr. Då var det t-shirts och underkläder bl.a. Nu blir det mer höst med munktröjor och långärmat. =) Lääängtar!!!
 
Ett tråkigt beslut som vi tagit här hemma är att vår hund ska få somna in. =´( Hon har senaste året medicinerats för kuschings. Medicineringen har tyvärr inte gett önskad effekt och vi kan inte se henne må så här längre. Det är ett vidrigt beslut att ta, men hon får kramper, kissar inne(hela tiden) har svällt upp till dubbel storlek bl.a, Hon ligger bara i soffan och suckar, orkar inte gå på promenad eller busa. Men fy vad tomt det kommer bli!!! Hon har inte lämnat min sida på 8år. Lilla hjärtat. <3
 

Ny budget

Idag har jag gjort arbetet med att lägga upp vår ekonomi i exel istället för i ett kollegieblock, som jag kört med ett tag. Efter vår datakrasch i vintras så har inte ork och/eller lust till det funnits. Men idag kom den plötsligt, och nu fyra timmar senare börjar jag känna mig nöjd. Alla tillgångar och skulder finns med på öret, nya mål och strategier har förts in och jag känner mig skönt lugn i kroppen. =) Jag älskar siffror, även om jag önskar att mina såg lite bättre ut.
 
Våra totala skulder överstiger dock inte tillgångarna, men det är ingen stor marginal... Jag satte det stora målet att 2015-12-31 ha 1 000 000kr mer i tillgångar än i skulder. Tror ni det går? Jag tror/hoppas det. =) En förutsättning är såklart att jag får ett jobb, fortsätter vara gift och även att omvärderingen av huset blir vad vi hoppas på. Så nu KÖR vi!!! Amortera bort skulder, spara på sparkonton och renovera för att öva värdet på huset.
 
Hmmm, lyckas inte få in exelarket snyggt... Men, men ni ser ju iaf beloppen. Till årsskiftet är målet att ha 100.000kr mer i tillgångar än skulder. =) Kommer rapportera här månadsvis.

Tillgångar & Skulder

             

 

Juli

Augusti

September

Oktober

November

December

 

Totalta skulder

1 852 543

 

 

 

 

 

 
               
               

Tillgångar

 

 

 

 

 

 

 

Huset

1 200 000

 

 

 

 

 

Uppskattat värde

Stugan

600 000

 

 

 

 

 

Värderad 2009

Bilen

100 000

 

 

 

 

 

Uppskattat värde

Sparande

7274,88

 

 

 

 

 

 
 

1907274,9

           
               

Tillgångar-Skulder

1 907 275

 

 

 

 

 

 

 

-1 852 543

 

 

 

 

 

 
 

54 732

           

Åter till vardagen.

Igår började mannen jobba efter fyra veckor hemma, lillprinsen började på dagis efter sex veckors ledigt. Och jag, jag är fortfarande arbetslös. Jag jobbar på att må bättre hela tiden, och hoppas hälsa och jobbmöjligheter kommer sammanfalla nu i höst. Eftersom ekonomin blir lite tightare nu så försöker jag lätta spara in på olika sätt. Igår när jag fick fem timmar ensam hemma, tog jag fram symaskinerna och 1,2m tyg. Utmaningen var att få ut så många plagg som möjligt till barnen. (stl.98 och 170) eftersom jag har massor av tyger så kommer jag göra denna utmaning flera gånger, men med olika teman. Gårdagens tema var USA.(dottern älskar allt med deras flagga) :-) så här blev resultatet. Materialet kostade ca 170:- då jag köpte det.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3198702/images/2012/pic_502a39d59606ee67840000a4.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3198702/images/2012/pic_502a39d59606ee67840000a4.jpg" class="image">


Puh!

Idag kom den första utbetalningen från a-kassan, hela 5300kr. =) Det känns jätteskönt att vara i fas med pengar äntligen. Det enda som saknas är beslutet och utbetalning för löneförsäkringen. Jag har en försäkring som gör att jag får 80% av min tidigare lön, istället för maxbeloppet som är 680kr/dag. Men det ska ju inte vara något konstigt med dem, så de kommer förhoppningsvis snart de oxå. =)
 
Jag jobbar på med mina utmaningar. Igår storhandlade vi i en stor Coop Forum, skrev in mig på Viktväktarna och iom det utmanar jag även min matfobi. =) Än går det väldigt bra, men än är det lite nytt och spännande. Jag ska se på vv och min hälsa som ett jobb, tills jag får ett riktigt jobb. Måste erkänna att jag verkligen längtar efter att kunna ha mina finkläder. Jag har 2,5 Ikea-bag fullproppade med diverse kläder, som är i stl 38-42. Jag är 170cm lång, så det är en ok storlek där jag trivs, blir jag smalare ser jag sjuk ut. Just idag har jag ett par byxor(av totalt tre) i stl 46 på mig, och som om inte det vore nog så sitter de som korvskinn på mig! Och jag vägrar att köpa stl 48, nu ska jag krympa i mina "riktiga" kläder istället. Massor med snygga klackskor har jag oxå. Men det är varken snyggt eller bekvänt att stolpa runt i dem med den här kroppshyddan! Så dem längtar jag oxå efter att börja använda igen.
 
Dagens träningstimma gjorde jag direkt på morgonen, det var en skön start på dagen. Pumpstavat runt i skogen så svetten rann om mig. Nu längtar jag tills nästa onsdag och hoppas vågen visar ett fett minus då. När man gått ner 3kg får man en guldstjärna i sin bok. Lite som i småskolan. ;-) Totalt behöver jag gå ner närmare 15kg... Hoppas min motivation håller hela vägen! Men jag tror att ju mer man går ner, desto lättare kommer det kännas med både motion och mat. Hoppas det är så iaf. =)
 

Exponeringsvecka

Den här veckan pressar jag min ångest, ett måste för att bli frisk igen. Jag började med att oroa mig i nästan en vecka för ett möte hos arbetsförmedlingen. Jag är fortfarande väldigt ångestfylld inför möten som ni vet. Enligt kallelsen skulle jag delta vid en "jobbsökarverkstad" i 2h. Hade svårt att sova i ett par dygn innan, och föreställde mig hur jag skulle sitta i ett varmt trångt rum och lyssna på hur man skriver ett cv i 2h. När jag väl kom dit så var det sjuuukt mycket folk, väldigt varmt och trångt så jag tänkte att mina katastroftankar för en gångs skull stämt.
 
Jag kände mig lite förvirrad, då alla verkade veta vart se skulle gå och vad de skulle göra. Så jag travade fram till en arbetsförmedlare och frågade hur jag skulle bete mig. Gå in i något av rummen och skriv ett cv, så ska jag titta på vilka förändringar du kan göra svarade hon. Jag hade med mitt riktiga cv, och när jag sade det bad hon att få titta på det direkt. Hon hade inget att påpeka, utan tyckte jag skulle gå ut i solen och köpa en glass istället... Så jag oroade mig i flera dygn, för något som var över på 5minuter... Jag kom aldrig ens längre än hallen. Typiskt ångestbeteende att ta ut allt i förskott!
 
Jag firade detta med att faktiskt köpa en glass och gå i några affärer. Oxå exponering för mig. När jag kom hem bokade vi en stuga i Dalarna, och åkte dit i torsdags morse. Det blev några stopp under dagen och slutmålet var som såklart Tomteland. =) Sonen lämnade högtidligt sin napp till Tomten, och for i övrigt runt som en lycklig galning i parken. Det var så mycket att se för honom att han blev helt stressad, och bara sprang från en aktivitet till nästa. Hur som helst hade vi en kul och ångestfri dag.
 
Äta hade jag dock svårt för, men jag är glad att ändå klara att åka bort på lite minisemester igen. Somnade gott på natten, men sonen fick mardrömmar och var jätteledsen. Då kom en lättare ångestattack för mig. Spänningar, trötthet, att inte vara hemma i kombination med hans tårar blev lite för mycket. Men det jobbiga släppte för oss båda. =) Och igår for vi hemåt igen. Vi tog en annan väg och stannade på några ställen även på hemvägen. Men ååå vad det var skönt att kliva in hemma i sitt eget hus igen. =)
 
Idag är maken iväg och cyklar/festar med sina kompisar. Han åkte 7.30 och kommer hem inatt eller imorgon. Detta är jag mycket irriterad på då jag är extremt trött efter veckan som varit. Vi är kattvakt 2 mil härifrån, så dit måste jag åka, dottern ska till stallet 1,5 mil åt andra hållet, barnkalas ikväll, städning och flagghissning på stan inatt/tidigt imorgon för fotbollslaget. Att göra allt detta utöver vardagsfixet själv tillsammans med en lika trött 3-åring medans han grillar och dricker öl känns kanske inte helt ok... Nej, nu ska jag sluta vara arg, för det förstör bara min egen dag!!! Kanske göra något konstruktivt som att byta lås istället... ;-) hehehe
 
Hoppas ni som läser här får en mysig helg!

RSS 2.0