Litet minitips

Något som jag använder mig av mycket nu när jag håller koll på varje krona är mobilbanken. Det är en helt suverän tjänst där man kan göra alla sina bankärenden i telefonen. Snabbt att kolla ett saldo på kontot, eller föra över mellan konton. Kolla räntor, och hur månadens betalningar av lån kommer se ut. Jag gillar kontroll, så för mig underlättar den appen mycket.
 
En annan bra sak som hände igår var att en kompis som lånat min amningspump, ringde och bjöd 450kr för den. Jag ska inte ha fler barn, så visst får hon köpa den. =) Det blir en start på vårt sparande till semestern,
 
Inträde: 520kr
Bensin: 500kr
Stuga: 750kr
Fickpengar: 500kr
= 2270
Men jag räknar med att 2500kr kommer gå åt till utflykten.
 
Så här ser det alltså ut idag:
Behövs: 2500kr
Finns: 450kr
Bel. sparkontot: 2050kr
 
Det skulle kännas riktigt skoj om vi slipper använda sparpengarna till resan. Där ska ju beloppet öka, inte minska!

Räkningarna betalda.

Det kändes så skönt att det fanns pengar på det kontot, och att det finns så det räcker nästa månad oxå om det skulle strula så länge med a-kassan. Men jag hoppas att jag är i fas med allt då. =) Jag följer med spänning hur många ärenden som finns kvar att handlägga innan "mitt" datum. Just nu har de 11 dagars handläggningstid, så om de är nöjda med underlagen så bör det komma igång under augusti.
 
Jag har även beställt varsinn UC-kontroll på mig och maken. Och jag hade två krediter som var slutbetalda 2006, som bara låg där och belastade min kreditvärdighet. De ska sägas upp idag. =) Maken är inte lika på som jag är och har inte kollat sin ännu. Säkert finns det något även på honom att säga upp.
 
Vi har bestämt oss för att ta en minisemester till Tomteland med barnen. De har ett bra paketpris för 2vuxna+2barn, och vi hittade en stuga för 750kr/natten. Så det kommer vi unna oss och barnen, trots att vi håller hårt i pengarna. Det behöver inte bli så vansinnigt dyrt om vi planerar lite. Man måste ju inte äta utemat, och köpa hejdlöst med pryttlar. Barnen kommer få en semesterpeng var att shoppa fritt för, mat kan vi fixa hemifrån(typ pizzabullar och goda mackor) i stugan kan vi laga något enklare i pentryt eller grilla på kvällen. Och vi tänkte göra ett nytt ryck med blocket, och andra säljsidor samt panta flaskor och liknande för att behöva ta så lite som det bara går från sparpengarna. Jag återkommer med resultatet.
 
Att 3-åringen är i extas över att få åka till tomten, gör att det verkligen känns värt pengarna. <3 11-åringen är lite mer sansad, men tycker också att det ska bli mysigt. <3

Regn och rusk.

Idag är det riktigt höstväder i min del av landet. Himlen är grå, det blåser och regnar på tvären... Inte det semesterväder man önskat sig kanske. Men jag tänkte passa på att städa övervåningen ordentligt. Den blir alltid lite lägre prioriterad än nedervåningen. Det är så skönt när hela huset är rent och fint. =) Det varar inte så länge i ett hus med tre barn, en hund, en kattmamma och tre 6-veckors kisseungar... Kanske kan det bli lite bakning oxå, för att fylla frysen inför kommande dagar på stranden.(vi får se vad barnen har tänkt sig)
 
Dagens exponering blir en tripp till storstaden, för att kolla in vart det rekomenderade jobbet ligger. Jag har haft lite oroskänningar i kroppen i några dagar. Vet inte om det beror på att jag snart MÅSTE söka jobb och gå på intervjuer, för att sedan återgå till arbetslivet igen. Eller om det bara är den tiden i månaden då jag nästan alltid känner av lite ångest. Hoppas på de sista...
 
Jag är jättenöjd med min nya tuffa frisyr, och känner mig piggare bara av den. =) Nu vill jag ta tag i vikten oxå, för att bli bekväm i min egen kropp igen. Jag vill köra en veckas soppkur. Det har funkat väldigt bra tidigare för mig. Men då jag gjorde det sist, i samband med att jag blev sjukskriven, så fick jag ångest av det. Så nu behöver jag övervinna den känslan för att fixa sopporna. Så vi får se om jag lyckas samla kraft och mod till det. Jag vet ju att om jag kör en vecka så är 4-5 kg borta, och det vore riktigt skönt. Vi får se...
 
En annan sak som jag verkligen måste ordna med idag är pappren till a-kassan. Jag har äntligen fått hem alla intyg som behövs. Hoppas att det ska fungera smidigt med detta! Igår hade jag avsatt kvällen till detta, men vi blev barnvakt åt tre små trollungar istället, då min svågers pappa blev akut sjuk. Så systern och han ville såklart åka till sjukhuset. Nu verkar det gå bra, så det är vi glada för!
 
Ha en skön sommardag!

Gladare idag.


Bakslag

Blä, sitter på Coops parkering och mår illa. Jag håller på med intensiva exponeringsövningar just nu, för jag är trött på att vara begränsad i mitt liv. Det har gått kanon ända tills idag... Bakslag... :-( Vaknade med ångest imorse, tycker det är jobbigt att barnen är på Liseberg utan mig(om de kommer ifrån varandra) tog en träningsrunda på cykeln då började det åska, åkte till storstaden trots ångest(den brukar gå över) har gått i ett 10:tal butiker, handlat lite men ångesten gick inte över. Det trycker i huvudet och är obehagligt. Och eftersom det är svart på himlen så vet jag varför, men det hjälper inte idag. Jag vet att alla dagar inte kan vara helt ångestfria än, men jag börjar bli bortskämd... Imorgon ska jag tillbaka till storstaden, och klippa mig. Då hoppas jag slippa ångesten som sällskap. Jag ska ju klippa den korta coola frisyren. ;-)


SEMESTER!

Även om jag är "mellan två jobb" så är det skönt när nu mannen oxå ska vara ledig. Hela fyra veckor ska vi vara hemma tillsammans. Det är första gången faktiskt, då vi alla andra år tagit bara en vecka tillsammans och på så sätt förlängt barnens semester. Jag ser framför mig hur vi hinner träna och pyssla en massa med huset. Det blir skoj att se vad vi faktiskt kommer att göra. Idag tänker jag iaf börja dagen med min sjörunda på cykel, den är 1,1 mil. Jag vet att den inte är  så lång, men jag är dåligt tränad, och det är den rundan jag använder för att mäta om det blir några förbättringar av mina tider. =)
 
På tisdag har jag en av mina exponeringar, jag ska åka till stora staden 4mil bort och klippa mig. Dessutom funderar jag på att klippa mig riktigt kort. Frågan är kan man ha en sådan här frisyr med glasögon 10kg övervikt?
Det är ju så snyggt!! Jag tänker att jag måste börja någonstans för att komma tillbaka till MIG, och om jag tuffar tillhåret kanske resten av jag oxå mår bättre. =) Jag behöver fårga oxå,något jag slutade med när jag blev sjuk, och inte klarat av att ta tillbaka. Men som jag saknar!
 
Nej nu ska jag hoppa upp ur sängen och äta lite, innan min cykeltur. Ha en fin dag alla!!!

Äntligen!!!

Köpstopp:
Nu har äntligen pengarna kommit in på kontot, puh!  Jag lät 1500kr sitta kvar på bankomatkortet till lite semesterutsvävningar, och 23500kr sitter nu på sparkontot. Dem kommer bara användas till räkningar. När a-kassan kommer igång kommer vi ta en del av dem till höstkläder till familjen. Det känns i alla fall otroligt skönt att de sitter där, och att vi kommer klara oss tre månader om det skulle krävas. Men jag hoppas att det ska räcka med att vi använder dem till räkningarna i juli. Det ska förövrigt bli kul att se om det gör någon skillnad i räkningshögen nu när fem krediter är borta. =)
 
Må bra:
Jag fortsätter utmana mig själv, och det verkar ju fungera. Igår bestämde vi att åka till Ullared för att köpa höst och vinterkläder. Vi kommer göra det i samband med att skolan startar, och mitt i veckan då det förhoppningsvis inte är extremt mycket folk. Vi kommer även lämna barnen till barnvakt, så att det bara är jag och maken. Vi tänkte även passa på att köpa lite julklappar när vi ändå är där. Det blir som ett "examensprov" för min ångest. ;-) Då jag när det var som värst inte ens gick in i någon butik. Åååå, vad jag vill att detta ska gå bra!!!
 
Igår fick jag en anvisning om att söka ett jobb från af. Redovisningsansvarig på en ganska stor koncern. Shit, jag får handsvett bara jag tänker på det. Mitt självförtroende jobbmässigt är i botten efter min sista arbetsplats, och jag tvivlar på min kapacitet... Och får katastroftankar om att ångesten ska komma tillbaka, och inte klara uppgifterna. Men jag måste vända på det! Det är ju hit jag ville under alla års studier och alla års slit med att lära sig de ekonomiska grunderna. Men jag blir livrädd för att inte kunna leverera tillräckligt... Låter det vettigt...???!!! Sista ansökningsdagen är om ett par veckor, så jag hinner nog älta detta några gånger... Jag vet att det jobbar mycket män i koncernen, och att lönerna ligger relativt högt. Och det vore ju iof trevligt... ;-)

Länsstyrelsen, hallå...!!!

Köpstopp/ekonomi:
Jag hade hoppats på att lönen skulle sitta på mitt konto idag, men det gjorde den såklart inte... Nu är den två veckor försenad... Är inte det helt sjukt? Om vi inte varit tvugna att betala 8500kr i bilreparationer, så hade vi klarat oss precis, med våra sparpengar. Då jag satt undan nästan 1 månadslön. Så nu vet jag att 1 månadslön är för LITE att ha på sparkontot. Tur att vi fick en del av lånet vi ansökte om iaf. Så nu är alla räkningarna betalda iaf. Men jag vill få in lönen på kontot, så jag kan sätta undan dem till nästa månads räkningar. För a-kassan får man ju i efterhand, så jag räknar med nästa utbetalning i augusti. Det skulle lugna mig, att veta att de pengarna finns. =)
 
Må bra:
I helgen har vi firat min farmor som fyllde 90-pigga år. Jag och de flesta i familjen hade hjälpts åt att baka och ordna med mat och fika, och hyrt en mysig lokal i farmors hemtrakter. Det var riktigt roligt att träffa en massa släktingar, som jag inte träffat på flera år. Jag försökte ta så mycket av marktjänsten som jag bara kunde, så min faster och pappa fick mingla lite mer. Jag hade lite oro i magen när vi satt i bilen, men väl där släppte det. Och jag minglade, diskade och hade trevligt i SJU timmar!!! Tänk vad långt jag har kommit ändå. =)
 
Och detta trots att det fanns en nära släkting som gjorde sitt yttersta för att ställa till bråk och oreda. Om detta hänt tidigare hade det förstört hela min dag, och jag hade mått dåligt över om jag gjort något för att personen skulle vara så arg och sur. Men nu kunde även jag se på personen och tänka, "stackars dig som mår så dåligt att du inte kan slappna av och ha roligt en sådan här dag". För visst måste det handla om att må dåligt om man går på ett kalas och sedan sitter som ett åskmoln och bara fräser åt de som försöker prata med en? Det slutade med att hen satt för sig själv, såklart. Så hen förstörde bara sin egen dag, då vi andra bara ignorerade "demonstrationen".
 
Eftersom jag skriver om det här, så inser ju även jag att jag inte är opåverkad av situationen. Men jag lät det inte förstöra dagen/kvällen för mig och min familj, och det är jag glad för!
 
En sak som oroar mig lite är att jag fått lite svårt att sova på nätterna igen, och känner av ångestklumpen i magen. Men jag tror att det blir bättre när pengarna kommer in och maken får semester. Jag har haft svårt att få till yogan och träningen på slutet. Så när han går på semester tar jag upp det igen. =)

På väg.

Törs jag tro att det äntligen ljusnar nu? Idag ringde maken banken, och fick veta att hans lärlingslön var för låg för att låna 50 000kr. Så han pratade med sin chef, som utan att tveka ökade lönen med 4000kr/månad. Och iom det fick han ett lån på 30 000kr beviljat. Vi kan inte betala av alla krediterna då, men fem av nio försvinner.(eller försvinner, de ska ju fortfarande betalas men till en mycket lägre ränta) Dessutom kan vi använda löneökningen till att amortera bort de övriga lite snabbare. Det känns skönt! Nu ska här amorteras!!!
 
Det innebär att vi idag kan betala ikapp de räkningar som halkade efter, och när min lön kommer kan vi sätta undan den som buffert direkt. Jag räknar inte med att få pengar från a-kassan förens tidigast i augusti, därför vill jag sätta undan pengar till de räkningarna nu.
 
Det här har inte varit bra för min ångest kan jag säga. Man är hemskt maktlös när man blir arbetslös, och inte kan påverka sin situation alls. Hoppas allt rullar igång nu utan mer strul, och att drömjobbet väntar på mig om några veckor. =) Nu ska jag unna mig lite glass och njuta av att räkningarna inte ligger i en läskig obetald hög på köksbordet längre. =)
 
Trevlig helg!

Tack snälla pappa! <3

I helgen ska vi fira min farmor som fyller pigga 90-år. Och jag har erbjudit mig att baka ett par tårtor och någon kaka. Pappa sade att han kan betala råvarorna, men jag tackade nej till det. Men efter gårdagens besked att pengarna kommer fortsätta dröja, så fick jag faktiskt anta det erbjudandet. Det känns inte kul, men vad gör man... :(

Jag har klarat mig själv sedan jag flyttade hemifrån som 17-åring, så jag springer inte till honom i tid och otid... Därför ville han hjlpa till nu när han fick veta hur det ligger till. Jag fick 2000kr till råvaror, och karusellåkning (vi har marknad i vår stad den här veckan) och resten att lägga till mina räkningar. TACK SNÄLLA PAPPA!!! Vi har redan gjort över med 500kr av dem. Apoteket 200kr(dottern gjorde en riktig vurpa på cykeln, och vi köpte mer omläggnings- och rengöringsprylar) 165kr häfte med biljetter till karusellerna och 150kr mat på ICA.

Resten kommer att fördelas på mat+bensin(och tårtorna) fram tills den 20:e, då barnbidraget kommer(100kr/dag). Om inte min lön kommer innan dess. Jag har fortfarande 5200kr kvar av mina räkningar som inte är betalda... Så jag ska försöka hitta mer saker att sälja på blocket och fb. Det är helt sjukt att de kan få hålla på pengarna så här! Vi väntar oxå på besked från banken, om medlemslånet. Det skulle underlätta mycket att kunna lösa våra småkrediter. Vi har ansökt om 50 000kr, och amortera bort det på 3 år. Det skulle vara jätteskönt att få bort allt utom huslånen på 3 år. Till hösten hoppas vi värdera bort topp-lånet, så då skulle vi kunna lägga mer på amortering av bottenlånet, eller medlemslånet. Och när jag får jobb igen, så han vi lägga ytterligare mer på amortering.

En annan sak som är bra, är att mina föräldrar ringde igår och tar med barnen på tågresa till gbg och en heldag på Liseberg v 29. Det tackar jag ödmjukast för, då vi inte kan lägga några pengar på sådant just nu. Vi hoppas på att vara ikapp till sensommaren.(det beror såklart på a-kassa och länsstyrelsen) Men om det kommer igång som det ska så vill vi hyra en stuga på Astrid Lindgrens Värld när högsäsongen är över. En weekend bara, så att vi får en liten semester tillsammans. Men, men nu är fokus bara på att betala räkningar och mat... :S


Länsstyrelsen... grrr...

Hur tänker man på myndigheter egentligen? Jag är mållös hur illa man sköter den statliga lönegarantin. Jag fick pengar den 25:e maj senast. Förra veckan fick jag besked om hur mycket jag har rätt till, och att allt är klart för utbetalningarna. Idag ringde jag för att höra när pengarna kommer. Efter fyra omkopplingar till olika handläggare fick jag veta att de flyttat lönegaranti-handläggningen till Dalarna. Och handläggaren där konstaterade bara att de har mycket att göra och totalt kaos, så när pengarna kommer kan han inte svara på...
 
Det känns verkligen inte ok!!! Behöver jag säga att jag grinade efter det samtalet? Att inte kunna betala mina räkningar, känns så förnedrande!!!
 
Däremot har de på arbetsförmedlingen och försäkringskassan varit väldigt trevliga och hjälpsamma. Även om inte det betalar mina räkningar...

Nästa veckas budget

Nu sitter jag och petar med nästa veckas budget. Maten kommer vi lägga 925kr på. I maten räknar vi även in tvättmedel, schampoo och liknande. Anledningen till att det blev just 925 kr är att vi sålde för 425kr på bytardagarna och jag fick 500kr av min bror.(Pengarna från min bror var återbetalning för att jag köpt med mig lite saker till honom för ett tag sedan, han hatar att shoppa ;-)) Då behöver jag inte ta något från lönekontot, som är extremt ansträngt nu i väntan på statliga lönegarantin... Hoppas de kommer snart!!!
 
Under den här veckan som kommer tänker jag lägga ut en del på blocket och en fb-grupp som jag är med i. Och hoppas kunna sälja ihop till även nästa veckas matbudget. Då är tjejerna hos sin pappa, och det går att leva på mycket mindre pengar igen. Undrar hur länge jag kan sälja saker för att täcka matkostnaderna...??? Det kanske kan vara en utmaning, att allt vi säljer sätts direkt in på Ica-kortet eller så.
 
Maken ska även ansöka om ett medlemslån på banken, för att lösa våra småkrediter. Vi hade tänkt beta av dem ändå, men nu när jag är arbetslös så hoppas vi på en sådan lösning. När jag börjar jobba igen kan vi ju öka amorteringstakten istället. Det vore skönt att ha allt på ett ställe och till en bättre ränta. Så håll en tumme för att det går igenom. Det skulle underlätta, speciellt den här första tiden, tills jag kommer igång med a-kassan och får utbetalningar en gång i månaden.
 
Jag börjar tro att min satsning på jordgubbssylten kommer slå lite fel. Min 3-åring vill nu ha sylt på precis ALLT, och så fort vi får besök kommer han med syltburken och kräver att de ska smaka. Han var ju med och grejade, så han är mycket stolt över sin egengjorda sylt. Men den går åt väldigt fort...Ja, ja det är förhoppningsvis bara nu i början. =)

RSS 2.0