VAB

Idag ringde telefonen, och det var från dagis. Lill-killen hade ont i magen och behövde få gå hem. Skönt för min stressade själ att få komma hem, men trist för honom att må dåligt. Just nu sover han middag, så jag passar på att skriva lite här.

Vårt köpstopp går fortfarande strålande, vi köper mat(inget godis) och nödvändiga saker(till renoveringen t.ex.) Det är riktigt skönt att hoppa av köp-stressen en stund faktiskt. Det ska bli kul att se om det blir någon effekt på sparkontot. Hoppas det! Vi har dragit igång en ombyggnad av vår nedervåning, så det kommer kosta lite närmsta tiden. Och två födelsedagar ska firas i februari. Men det ska vi fixa.

Den här veckan har ångesten varit på en drägligare nivå(än så länge) än förra veckan, då det var riktigt jobbigt. Igår var jag hos kuratorn och klarade att stanna 1,5 timme, förra gången avbröt jag efter 30 minuter... Så det var ett framsteg, även om det var tufft just då. Jag orkade inte gå min promenad igår, och vips så känner jag lite mer ångest idag. Så det var faktiskt skönt att få åka hem med sonen. Men det har gått riktigt bra att jobba, och då känner jag ett litet hopp om att faktiskt bli fri från det här jobbiga till slut. Jag får fantastiskt bra hjälp av en kurator, en sjukgymnast och en läkare. Jag är så glad att jag har dem!!!

Nu ska jag lägga mig och vila en stund, passa på när liten sover.

Kram

Ännu ett nödvändigt inköp.

Dator igår böcker idag... Hur ska detta köpstopp sluta? Nej, då det är ingen fara för köpstoppet. Inköpen är inom planen för vad som är ok. För målet med köpstoppet är att må så bra jag bara kan, och böckerna är självhjälpsböcker för min ångest. Alltså nödvändiga inköp, så länge jag utnyttjar dem. Om jag lägger dem åt sidan och inte tar hjälp av dem, då först bryter jag mot köpstoppsreglerna.

Men jag hoppas såklart att de kommer vara till stor hjälp, under den här tiden. Jag hittade ett diagram om hur "tillfrisknandet" brukar se ut i en bok igår. Och enligt det är jag normal. Först i behandlingen såg man stora framsteg, och efter ca två månader kom ett ordentligt bakslag. För att sedan vända till det bättre igen, men kanske inte med samma hastighet som från början. Det kändes bra, då jag nästan tappat hoppet om att klara detta utan att låta otäcka piller manipulera min hjärna...

Idag ska jag jobba lite med min firma på fm, få iväg de två beställningarna som ligger och väntar. Yoga och promenad såklart, dagens exponering får bli att handla tror jag. Just nu känns det mesta som mer eller mindre exponeringsövningar, måste sluta tänka så mycket på ångesten hela tiden. Kommer den så kommer den. Men det är väll terapins baksida, att jag har full fokus på känslorna just nu.

Ha en riktigt trevlig och avslappnad söndag!

Bakslag

I min jakt på att må bra har jag haft/har ett bakslag sedan i tisdags. I tisdags em fick jag plötsligt två ångestattacker, efter att ha mått riktigt bra i två veckor. Den första kom på jobbet och jag härdade ut, den andra hos kuratorn och jag härdade ut i 30 minuter sedan bad jag att få gå hem.(fel taktik, och nu ska jag tillbaka på onsdag, då kommer vi inte avsluta innan) Jag blev så frustrerad och besviken, även om jag vet att det är två steg fram och ett tillbaka med den här sjukdommen. Efter en sådan dag tar det ett tag innan ångestnivån och spänningarna släpper i kroppen. Och det känner jag av fortfarande. Idag var vi på ett stort köpcenter, mycket folk och sonen började krångla. Då orkade jag inte hålla ångesten borta utan gav upp och gick ut. Helt fel taktik!!!

Men eftersom jag vet att det är fel sätt så stannade vi efter vägen hem och gick in i en större mataffär. Bara för att kroppen inte skulle få ett totalt flyktminne av större affärer. Oroar mig just nu mest för att gå på olika möten, har två nästa vecka. Hoppas det ska gå bra... Eller det SKA gå bra!!!

Innan jag började i terapin och med yogan så hade jag en konstant hög ångestnivå, och hade på något sätt lärt mig leva med den även om det var väldigt jobbigt. Men den var jag van vid och kunde hantera. Första månaden vart jag väldigt påverkad av yogan, yrsel,darrig och ångest. Enligt sjukgymnasten så är det allt man hållit inom sig som kommer ut, jag blev tex både arg och ledsen efter passen i början. Men sedan planade det ut, och jag får nu efter 2,5 månad ångestattacker i situationer där jag känner mig fast. Som möten, när jag står i kö eller liknande. Enligt sjukvården så är det ett bra tecken, det betyder att jag mellan attackerna faktiskt mår bra.(eller minder dåligt) Då är det "bara" att utsätta sig för detta gång på gång tills kroppen lärt sig att det är ofarligt.

Attackerna skrämmer mig fortfarande, trots att jag vet att de är ofarliga. Känslan där och då är ju inte att det är ofarligt precis. Så min utmaning just nu är att fortsätta yoga, motionera och framför allt slappna av och låta ångesten komma och försvinna utan att låta mig påverkas för mycket.

En sak kan jag i alla fall säga, jag är så trött på att släpa på detta handikapp att jag kommer INTE ge mig innan jag kan leva normalt igen! Och bloggen kommer vara min dagbok där jag kan se tillbaka och förhoppningsvis se mina framsteg. =) Jag ska komplettera terapi, yoga och motion med en bok som verkar bra "Ingen Panik" heter den. Det är någon form av självhjälpsbok, och jag kommer testa allt och först när jag testat allt kan jag överväga medicin. Jag tillhör sorten som tror att om man kan klara sig utan tabletter så är det bäst i längden.

Nu är det dags att packa ihop datorn och knäppa på tvn. Gladiatorerna, tror ni det är lika bra som jag minns det?

Ofrivilligt avbrott

Taskig start på köpstoppet... Vår dator valde att ge upp häromdagen, och dator måste vi faktiskt ha. Nu räknar jag datorn som nödvändig, då jag har en egen firma som jag behöver datorn till. Och familjens räkningar betalas ju också via datorn. Men för övrigt har vi följt våra regler. Det vi köpt är mat och upplevelser.

En av reglerna är att vi inte köper färdigt godis, men får äta hemgjort. Så igår gjorde vi flinggodis till fredagsmys, mums. Som resultat på att vi inte köper hem godis har jag faktiskt gått ner lite i vikt, och det känns såklart väldigt bra. Jag åt väääldigt mycket godis och chips.

Vi fortsätter rensa och sortera, och det är en väldigt skön känsla. Idag har jag tömt linneskåpet och stuvat ner det som ska vara kvar i en stor byrå. För nästa vecka borjar vi renoveringen av vardagsrummet. Ett av målen är ju att öka värdet på huset, gärna med 350 000kr.

Jag ska försöka återskapa mina exelfiler, så jag kan visa hur vi fördelar våra inkomster. Det hoppas jag blir klart till månadsskiftet senast.


Nu kööör vi!

Äntligen är det söndagen den 1/1-2012, och vi börjar på riktigt. Jag är så taggad att ta tag i allt som jag skjutit upp tidigare. Små saker liksom stora. Idag kommer jag fortsätta med garderobsröjningen, och det är min som ska få en välbehövlig genomgång. Den är ingen kul historia... Den är fullproppad med bl.a. fina jobbarkläder, som jag gärna skulle använda. Men, som jag skrev tidigare har jag 15kg mer än vanligt att bära runt på så det är inte många plagg jag kommer i. Och de jag kommer i sitter ILLA!!!

Så nu ska det jag inte kan ha rensas bort, och det som blir kvar efter detta uppdateras mot listan av vad som ska finnas i garderoben göras. Jag gissar att det kommer krävas några inköp i stl. ENORM för att klara början på året. Sedan hoppas jag ju att kroppen ska minska i omfång under köpstoppet/hälsoåret, men det återstår att se. Och för att jag ska må bra NU, måste jag ha en fungerande garderob.

Idag har de lovat snö, och jag hoppas de har rätt för jag vill åka skidor. Det är bra billig motion, samtidigt som det är rogivande för själen=perfekt! Imorgon ska jag börja jobba 100% igen efter en månads deltidssjukskrivning. Jag känner mig nervös inför det, men det ska samtidigt bli skönt att återgå till normala rutiner och normal lön framför allt... Jag är dock lite orolig för hur jag ska hinna få till min yoga och mina dagliga promenader. Men jag ska göra mitt bästa! Snart är kvällarna ljusa, så det är nu det gäller att kämpa på.

Igår togs promenaden tillsammans med en kompis, som också ska köra sin variant av köpstopp. Vi funderar på att ordna en loppis i vår stad, för att bli av med gamla kläder och prylar. Det är ju bättre att de byter ägare än åker i soporna om det inte är något fel på dem! Vi får se hur vi går vidare med detta!

Nej här har jag inte tid att sitta. Nu är det Yoga, frukost och rensa garderober som gäller!!!

RSS 2.0