Min stackars budget...

Jag gjorde en väldigt bra uppställning i Excel över skulder och tillgångar, med formler som gjorde kul summeringar lite här och där. Den gjorde jag klart i juli, och har varit riktigt rolig att följa och fylla i aktuella siffror. Men så förra veckan efter att maken gjort en uppdatering av datorn, så finns inget kvar. Jag kommer inte ens in på Excel och Word. :( Jag fick lite panik, för jag måste ju ha de verktygen, inte bara för budgeten utan även för att göra snygga ansökningar.
 
Eftersom julen såklart blev lite dyrare än jag önskat och planerat, och jag startar mitt nya köpstopp på tisdag har jag ingen lust att lägga ut pengar på detta. Så jag har nu laddat ner gratisprogrammet OpenOffice. Hoppas det ska fungera bra! Och så får jag helt enkelt göra en ny med start från 1/1-13. Det blir säkert bra. =)
 
Mitt köpstopp kommer fungera som följer:
- 1000:-/mån får användas till absoluta nödvändigheter.
- Tyg får endast köpas för pengar som kommer från tygförsäljning.
- Försäljning via tex Blocket. 1/2 till extra amortering, 1/2 till sparande.
 
Då min make och jag delat upp ekonomin i 3 delar, gemensam, och varsinn privat del så kommer köpstoppet gälla den gemensamma delen(som jag sköter) samt min privata. Försäljningarna jag gör tillfaller min del. Då jag har en plats där jag samlar allt som är urvuxet och liknande, där även han kan ta saker och sälja ifrån. Då blir pengarna hans. Jag tycker att den som gör jobbet även ska få pengarna. Jag hoppas att han på detta sätt kommer hjälpa till att minska på berget av saker och kläder...

I did it!

Gårdagens lista betades av, fick åka till banken för att fixa det sista. Och det gick riktigt bra, trots att det var mycket folk. Sedan åkte jag själv till gymmet för en timmes träning. Syrummet orkade jag aldrig in i, men alla saker på listan är avbockade och det är viktigast.

För att jag inte ska bli helt försoffad, så får det bli en liten lista varje dag. Strukturera en liten del av huset, så borde jag må lite bättre i själen oxå. :-)

Dagens lista:
• 1h promenad
• Städa sovrummet
• Tvätta 4 maskiner
• Vika och stryka
(vi ligger lite efter med tvätten just nu)

Jag vill även till storstaden idag, för jag behöver ett par nya träningsskor. Om jag har tur så kanske det finns några på rean.

Nu ska jag gå upp och äta en sund frukost innan promenaden!

Ha en riktigt bra dag!


Ångest

Idag var sista dagen på jobbet, jag fixade det bättre än jag vågat tro. Direkt efter åkte jag till gymet för att börja utnyttja min julklapp. Med mig var en kompis. Jag kom hem, duschade, kollade tv och mådde riktigt bra. Var nöjd med mig själv, trots allt.

Men så för någon timma sedan vid tre på natten, så vaknade jag av ångest. Inte en panikattack, utan mer en äcklig känsla i hela kroppen. :-( Så jag hade visst inte hanterat situationen fullt så bra som jag hoppades. Hoppas känslan snart går över!!!

Jag gör som alltid när jag mår så här listor i mitt huvud på när, var och hur saker ska fixas. Jag blir ofta lite lugnare i själen av att ha en strukturerad plan.

När jag ligger här i mörkret inser jag hur långt jag ändå kommit. För ett år sedan mådde jag såhär*20 hela tiden. Nu kan jag ju leva igen. Gå på bio, kalas och i affärer och tycka det är kul. Innan härdade jag bara ut, och ibland/ofta klarade jag inte ens det! Än är det så skört att leva utan ångest, att jag njuter av varje liten bit av frihet som jag lyckas ta tillbaka. Hoppas nattens känslor är väldigt tillfälliga, och att det känns bättre imorgon! Alla känslor blir ju större på natten...

Listan att göra imorgon.
• Ringa banken, och få några ärenden ordnade.

• Betala räkningarna. Och se hur illa julen varit mot ekonomin...

• Sortera de papper som idag ligger på Micron och samlar damm. Ordning och reda!!!

• Gå till gymet.

• Som belöning när detta är gjort, får jag sätta mig i syrummet och skapa något.

På juldagen sydde jag denna. Så ett par byxor som passar till kanske...


God Jul

Här pysslas för fullt med det sista fixet inför jul. Det är mysigt att koka kolan, klä granen och griljera skinkan. Mindre mysigt känns det att bara ha en dag kvar på jobbet... Det känns riktigt bläää, när man äntligen hittat ett jobb som känns rätt.

Vår julklapp från jobbet var ett presentkort på mat, det passar ju perfekt för vårt köpstopp som startar 1/1-13. :-) Jag kommer försöka sälja så mycket saker som jag bara kan, för att ha lite pengar till syfestivalen i februari. Min faster och jag tänkte ge oss ut på en liten roadtrip och åka dit. :-) det blir första gången jag drar iväg, sedan ångesten startade. Men jag ser fram mot det, och hoppas det ska gå bra!

Hoppas ni som läser här får en riktigt härlig jul! Med massor av god mat och trevligt sälskap. GOD JUL!


Snart jul

Oj, vad tiden går fort! Snart är det jul, och jag är klar med julklappsinköpen sedan tre veckor. Så tidig har jag aldrig varit! Jag ska sy några plagg oxå, men inte för att jag måste. Det känns skönt att bara behöva pynta huset och köpa hem julmat, ingen stress alls. :-)

Inget nytt jobberbjudande, och inte många jobb att söka heller. Så om två veckor kommer jag vara arbetslös... :-( bläää Men jag har köpt hem massor av tyger så jag kommer inte vara sysslolös iaf. ;-) Jag har tyger så jag inte ska behöva köpa kläder till mig och lilleman på iaf ett halvår. Minst!!! 11-åringen kan jag sy en del till, men för henne är det ju viktigare med märken och så. Men toppar och underkläder tycker hon är helt ok med mammasytt. <3

Ett annat projekt som kommer hjälpa mig att få tiden att gå är viktprojektet. Sedan en vecka följer jag en kalorikolls-app i mobilen. Och i julklapp har jag önskat mig träning på gymet.

Så för att inte bli försoffad under arbetslösheten kommer jag förutom att söka alla tänkbara jobb pyssla med:
• Träning
• Köpstopp
• Sy kläder
• Renovering
Det kommer säkert bli bra! Det måste det bli...

Idag börjar jag och lilleman dagen med att kolla på julkalendern i sängen. Vår julklapp till oss själva var kanaler till tv:n i sovrummet. Härligt när man har en väldigt morgonpigg son. :-) livskvalité att få ligga kvar under täcket till 7.30!!!

Trevlig helg!

Bjuder på en bild på en tunika jag sytt till mig själv. :-)


RSS 2.0